Första gången i Åre.

Dag 1: Som sagt. Vi kom iväg vid tolv tror jag och en lång bilresa var framför oss.
Jag, Emma, Sara, Jane, Lelle och Foppa.
Fy i helvete vad ont i kroppen man fick. Ingen bekväm bil det där..Anyway. Efter ca sju timmar befann vi oss i Åre, och i lägenheten vi lånade. Gick ut på kvällen för att bara se sig omkring och vi bestämde oss för att ta oss upp till toppen av Åre dagen där på.

Dag 2: Sagt och gjort. Blev väckta tidigt och åt frukost och packade ihop för det långa vandringen upp till toppen. Trodde fan aldrig att jag skulle orka men efter ett tag så var det ganska kul! Men det var mycket dimma den dagen så vi kunde knappt se vart vi skulle. Men duktiga som vi är så nådde vi toppen efter tre timmar! Såg inte ett skit men vi lyckades komma ner till kabinbanan som jag och emma tog ner. Skön upplevelse!

Dag 3: Vi fick inte nog av vandring så vi tog bilen till ett spår som var två km långt och där kunde man se en stor fors och ett vattenfall. Inte "värsta" upplevelsen men det var okej.Blev lite kortspel och film resten av kvällen.

Dag 4: Vi ville fortfarande vandra och vara hurtiga men allt vi hitta var en väg som var 4 km lång och jätte tråkig att gå. Så vi vände efter ett tag och åkte för att kolla lite i affärer. Foppa fick bada och senare åkte Sara hem till Huddinge och vidare till gbg. Emma och jag kollade som vanligt på film,spela kortspel och svulla.

Dag 5: Tog Kabinbanan upp på "toppen"(det var inte riktigt toppen, 800m ifrån). Det var så jävla varmt att man ville spy.
Vi vandrade ner och efter 1,5 timme så fick jag ont i mina knän och plus en vrickad fot. (Klant arsle) Var skönt att komma hem till lägenheten sen efter det. Upptäckte dock att jag fått den fulaste solbrännan någonsin. (Såg ut som en räka i tre dagar efter det.)Åt på "Subway" för första gången och herrejävlar vad gott det är. Världens godaste mackor jag någonsin ätit. Tonfiskmacka säger jag bara... Svull och sånt på kvällen.

Dag 6: Shoppa lite och hängde på stranden hela dagen. Kallt i vattnet, men cool (onaturlig som emma skulle sagt.) som man är badar man mycket och länge i sällskap av Foppa!

Dagen därpå åkte vi hem.

Jag lever!

Förlåt att jag inte hört av mig på ett tag! Men som sagt har jag vart i Åre. Jag kan berätta mer om det sen men nu bara en liten uppdatering! Och sen inte haft någon större ork med det hela. Just nu jobbar jag. Trist. Jag vill verkligen inte jobba längre. Det är sååå tråkigt..... Men snart är veckan slut. Hoppas det går fort. Här i familjen har vi matkris! Det finns inte en enda lite smula här i huset. Och det som finns är bara äckligt och oätligt! Och så får man konstiga blandningar när det finns lite utav allt. Men imorgon blir det storhandla! <3Yeeeess!

Kommert inte använda laptopen på ett tag för vi fick hem en räkning som var ganska stor.He.he.(Mamma vet inte vad hon köper kan jag ju säga till mitt försvar, för det gör hon verkligen inte) så det blir till att använda den stationära datorn och inte blogga lite ofta. På tre veckor ungefär!

underbart vackert


Har nog aldrig sett finare. Jag har sett det här klippet tidigare och det är ju såhär det ska vara! Så här skulle jag vilja dansa. Den är så fin och helt enkelt underbar! Se och njut!

Åre, här kommer jag!

Nu är jag redo att åka till Åre för första gången i mitt liv! Yaay! Ska bli spännande!
Ska bli skönt att komma bort också. Ja, jag vet att jag kom hem igår men jag menar att se ett nytt ställe! Nu är väskan i alla fall packad och jag hoppas att jag tagit tillräckligt med kläder för max sju dagar.
Finns tydligen badhus (och badstrand) där och det lär ju bli kul för komplex flickor som jag! Vet att man inte ska tänka på sånt och allt det här snacket om att man är fin som man är allt men vem vågar chansa?
Så jag har packat ner mina badbrallor. Mina långa, täckande badbrallor. För med Emma och hennes väldigt vältränade kropp bredvid min inte iögonfallande blek feta kropp är ingen self-esteeme booster direkt. Men det får det bli ändring på, någon gång. Senare. Snart. Eller nått. Vafan hände med mina powerwalks? Jenny...vi måste prata om det här! Haha!

Åh nej, kom på att jag jobbar nästa Måndag. Yay...
Nae. Verkligen inte. Men det är ju värt det efteråt!

»

"Du är dålig!"
Tack pappa, det gjorde min dag mycket bättre!

Fan asså...

Här sitter jag på morgonkvisten. Vaknade kvart i sex och kunde verkligen inte somna om. Och med det samma började jag fundera. Först och främst hur kunde jag vakna nu? Men sen började jag tänka på min framtid. Har jag valt fel?
Om jag valt fel så är det försent att ändra sig nu. Och varför hoppa av när jag lika gärna kan få min examen och sen plugga vidare till något annat. Det får lugna mina nerver. Det går att plugga vidare. Ta det lugnt.
Jag tror att jag kommer älska det på gymnasiet så fort det börjar men jag kan ändå inte sluta att känna ångest över allt.

Sen kan jag inte heller hjälpa att jag känner mig avensjuk på allt och alla! Vad FAN är mitt problem?! Det är så jobbigt!! Jag blir galen! Vad botar svartsjuka? Har det något att göra med att jag har dåligt självförtroende. Eh. Ja? Förmodligen.
Jag behöver en self-esteem booster. Men vad kan det vara då? Den här ångesten är som en personidentitets period.
Ångest och förtvivlan all the way.

Drar till Åre imorgon förresren. Då får man åka bort och tänka på annat.
Ska bli underbart! komma bort och vandra, åka hanggliding, bada och ha kul.
Någon som vill komma hem till mig med lite godis och film för att pigga upp?

Koholma in the summer.

Idag kan man säga att det är sista dagen på Kohlma. Vi åker hem imorgon men vilken tid vet jag inte. Det har vart bra väder här och igår så badade jag och saga. Eller jag står för själva badandet och Saga för doppandet kanske. Hehe.
Igår blev det också en omgång plump! Jag förlorade stort.

Idag ska vi måla gästhuset skulle jag tro, det får man också göra om man är gäst här.
Och på måndag åker jag till Åre!! Bara sådär. Kul! Skriver en annan dag.

When I dance my dreams take shape

Ett kort inlägg. Kom fram till Koholma igår och idag håller vi på att koreografera Sagas dans. Det blir mycket bra. Känns inte som att jag kommer på så mycket men bra blir det.
Nej nu ska jag ut och skutta!

Idag bär det av!

Mot Norrtälje/Koholma! Det var tänkt att åka "sällis"(?) med Sagas syster Kajsa men så är nu inte fallet och jag ska klara mig dit på egen hand. Vilket kommer bli spännande med tanke på att när jag reser brukar det bli fel. Men nu har jag chekat Sl.se ca hundra gånger, har det uppskrivet i mobilen, så nu kan jag bara inte tappa bort mig!

Jag tror jag har blivit sämre på att packa...För två år sedan var jag en grym packare! Jag skulle till Åland i en vecka och tog bara med mig en ryggsäck i medium storlek. Visserligen fick man kämpa och slåss med väskan för att den skulle öppna sig på rätt ställe, istället för någon söm på ryggen. Men det var ändå lagom packning. Det är inte förrens man kommer fram och bo satt sig i några dagar som man inser vad man inte behövde ta med sig. Nu ska jag se om jag kan packa. Jag får inte ha tappat min "pack styrka"!

*packa, packa, packa*

Nej då, Jag har inte tappat det! Tror jag. Nu har jag packat för Koholma i fyra dagar. Funderar på om jag ska ta med mig datorn eller inte...ÅH nejj! Upptäckte just att det var ett ganska så stort hål på min väska! Får laga med säkerhetsnålar!
Så, nu är det lugnt. Men som sagt vet inte om jag ska ta med mig datorn eller inte. Beslutsångest!! Äh, jag tar med den och sen får jag se. Som sagt så är det inte förrens man kommer fram som man upptäcker vad man inte behövde ta med sig.

Rummet mitt.


Sådär då. Bättre, sämre?

YAY!

Mitt rum är nu klart! Det är vit, rent, fräscht! Och min byrå är också ihop satt! Fyfan vad bra det blev.
Ni får se bilder senare! NU ska jag kolla på platt tv. Det skulle vara myyycket bättre i mitt rum.
Ska kolla vad det kostar.

...

Det finns ganska många för två,tre tusen. Vilket är my bien! Jag ska jobba sammanlagt två veckor till och kommer då att tjäna 4900 kr. Great! Sen "vill" väll mina päron ge lite bidrag. Ska skaffa lite mer förvaringsmöbler och sådant! Det är min plan.


Förövrigt så åker jag till Koholma imorgon, och får träffa min Saga! :D

Jag saknar Saga!


Men jag får träffa henne på Tisdag!!




Så jävla värt det!

Har vart på sommarkurs från tisdag - fredag och gud vad kul det har varit! Svettats som en gris har jag också. Om inte mer. Första gången jag tränar i sommar och varje gång kommer jag ut från salen lingong röd och genom svettig. Fräääääsch! Jag gillar det ordet. Fräscht. Men det var det värt! Det har i alla fall vart grymt kul! Längtar tills dansen börjar igen!

Idag åkte jag och far min till ikea och köpte min kära byrå! Gud vad komiskt det var. Det var några minuter kvar tills dom skulle öppna. (Yepp, vi var där tidigt.) Men man fick komma in i foajén(??) och vänta på att rulltrapporna skulle gå igång. Det betyder att man får gå in.
Ni vet Mr. Bean när han ska in på ett varuhus och kommer in först, så springer han lite hysteriskt omkring...Så gjorde folket på ikea också! När dom väl startade rulltrapporna så började folk spring upp och liksom tävla lite mot varandra för att sedan försvinna som möss bland möbler och bokhyllor m.m. Helt hysteriskt.

Anyway. Ny är mitt rum är nu rensat, tomt och spacklat!
Nu ska det torka, sen slipas och sen måååålaa! Jaa! Föresten så åker jag ut till Koholma på Tisdag! Ska bli kul att komma dit igen och få umgås med Saga och hennes folk! Ska ha det mysigt och sen ska jag hjälpa henne med sin dans koreografi + uppvärmning som hon ska använda i höst!
Very nice kamel bajs!


Tv

(Nuu har jag kort hår! Yaay!)
Sitter och kollar på svamp bob fyrkant. Det var det bästa jag hitta. Vad kollade jag på egentligen när vi bara hade 1,2, Finska kanalen(YLE?) och 4. Vad fanns det att kolla på då? Latjo lajban eller nått vid det här tiden kanske. Jag menar..nu har jag runt 20 kanler och jag kollar på typ sju kanske. Stör mig på alla "överflödiga" kanaler, dom är bara onödiga.
Ja, nu vet ni det. Någon som håller med?

Nadja <3 IKEA!

Jag bara älskar ikea! Jag kom på det igår när jag var där med Signe. Det är så bra på typ alla sätt!
Det är billigt, i princip allt är snyggt och det är smart också! Man hittar det man vill ha och sen hittar man också som man inte visste att man verkligen behövde! Idag har jag i alla fall vart där och fyndat!

Under många år har jag velat göra om i mitt pytteys rum och nu ska jag skrida till verket eller vad man nu säger. Jag menar att nu ska jag få ordning på mitt rum! Mitt rum kommer ha ett temat Svart/Vitt/rRandigt och med inslag av starka färger lite här och var. Dom lila väggarna skall väck!
Så dom kommer bli "fräscht" vita. Och så vill jag har det här på någon av mina väggar. Sedan så kollade jag in en snygg byrå i svartbrun. Perfekt! Sedan införskaffade jag en ny matta och så hittade jag en snygg ny lampa! Det blev den eftersom den gav mest ljus.
Sen bara för kul så köpte jag en lucky bamboo med en liten knorr längst upp, fast min är inte fullt så knorrig. Och en ny kruka med smala ränder.

Så, jag hoppas att mitt rum blir i ordning gjort så fort som möjligt! Min pappa och jag ska köpa färg så snart som möjligt och sen får jag träna på min måleri karriär!


Juste ja. Klippte mig inte igår. Men idag så blir det av! Jag har en tid klockan tre idag.
Så jag och Signe gör sällskap ner till Murres. Muy bien!

För alla som har slutat nian -08!

Allmänt;
Vilken skola gick du i:
Tomtbergaskola
Vad hette din klass: 9a
Kommer du sakna din klass: Inte alla, men vissa stunder och några människor.
Kommer du sakna dina klassföreståndare: Nae, inte direkt, men några lärare i alla fall!

Dig själv:
Vad hade du för slutbetygs-poäng:
265
Är du nöjd med dina betyg: Jadå!
Antal sena ankomster i nian: Vem räknar?
Din roll i klassen: Jadu...vet inte, det får andra bedöma!
Favoritlärare: Musik läraren, Daniel! Alltid rolig. Några till också.


Din klass:
Vem i klassen var..
Roligast:
JAG! Nej, det tror jag inte..
Smartast: Sara och Johanna helt klart!
Töntigast: Typ hela klassen i stort sett! hahah
Snällast: Johanna tror jag. :)
Gladast: Jag vill nog säga att jag var en av dom glada typerna, men mest nog Alison!
Mest deprimerad: det var några jag uppfattade som deprimerande.
Snyggast: oj...Mina vänner! ;P
Fulast: Heeemliiiis
Bitchigast: HAHA! Nae, det är också hemligt. ;P


Halihallå!

Har inte hört av mig på ett tag nu. Tänkte bara säga att tiden på Öland var härligt och kunde inte hjälpa att känna mig lite ledsen över att behöva åka hem. Fick ta bussen som gick klockan 15.00 istället för den som gick 7.00. Alla andra bussar var fullbokade. Så jag var hemma och borsta tänderna halv tolv. Fy sjutton vad trött jag var. Mitt livs längsta bussresa. Men det gick bra ändå!

Idag vill jag, Signe och Emma klippa oss. Signe vill klippa sig hos en speciell person på "Murres hårstudio" så man kan säga att det är hon som bestämmer när vi ska klippa oss. Det blir bra. Hoppas hon hör av sig snart. Det blir bra det.

Det var bättre förr.

Jag satt och läste lite av mina gamla inlägg idag och tycker nog att jag var "roligare" (i alla fall bättre) förr. Jag tror nog att jag tänker för mycket nu när jag skriver idag, vad vet jag. Då hade jag dålig stavning och kunde inte dela in i olika stycken och så. Whatever...

Nu sitter Ellinor, jag och Joel(Ellis kusin) och spelar "Crash Bandicot" tror jag det heter.
Det är en räv i blå jeans och galet uppseende. Kul! Nästan..

Köpte lite akvarelfärg, penslar,målarduk och hårspray idag! Mer shopping imorgon. Det blir min sista dag på Öland, sen ska jag åka buss i 8 timmar. Gud så spännande! Nej, usch, inte alls!! : ( Nu ska jag kolla lite mer på när dom spelar spel.

Solsken och fågelkvitter på Öland.

Solen skiner och fåglarna kvittrar och det är 28° i köket! IDag ska jag och Ellinor åka till en affär som kallas "Valles". Där har dom lite allt möjligt, så jag hoppas på att hitta bra grejer! Sen tänkte vi nog åka ner till hamnen och kolla runt där. Köpa munkar som vi gjorde hela tiden sist jag var här.

Under bil resan igår uptäckte jag att min älskade solbrillor gått sönder! Så jag får antingen hitta ett par nya eller åka tilbka där jag köpte dom och köpa ett par nya. Det är H&M brillor så jag förväntar mig inte direkt hög kvalité. Så är det.

Väntar på att få duscha. Ellinor är inne i badrummet och då kan det ta lång tid, men nu får hon inte duscha länge eftersom varmvattnet tar slut. Så..ja..nu vet ni det också.

Resa

Usch vad det är trååååkigt att åka bil! Det är obekvämt, trångt, varmt, stelt.
Och det kommer det vara på bussen också!
Jag hatar bil och buss! Flyg är inte bra för miljön men tåg, åhh, tåg är verkligen bäst!
Det är bekvämt(are), ganska mycket utrymme. Jag röstar för tåg!

På tal om det! Hörde på radion att buss strejkn var över nu. Det är bra.
Nu har dom förhoppningsvis fått igenom det dom ville och kan börja köra igen
så pass beroende som vi är av buss.

Åkte som sagt ner till Öland idag och imorgon hoppas jag att vi åker iväg och "shoppar" lite, sen vill jag ligga på stranden och njuta. Ska jobba igen vecka 31 och 33.
Mer pengar till mig! Hör av mig senare.

blaaaaahhblaaaah

Sitter nu här på morgonen och ja, klockan är efter nio.
Dom är inte försenade dom är helt enkelt inte här.
När jag kollade på min mobil i morse hade jag fått ett sms av Ellinor där det stog att dom skulle komma vid 11 i stället eftersom att Roger gjort illa knät och vart på sjukhuset typ hela natten.

Så det blir bara till att vänta. Kolla lite mer på tv.
Tja...ska komma på något att skriva om nu.


...

nja, hittar inget speciellt...ehh..skriver en annan gång.
1 timme 15 minuter kvar till avfärd till Öland.

Ja, men hejdå då!

Ellinor kom hit idag när jag satt på trappen och frågade mig om jag ville hänga på till Öland. Lite sådär spontant sa jag javisst och imorgon åker vi. Dom kommer hit och hämtar mig vid nio tiden.
Kommer vara där i ca 4 dagar och det kommer kännas skönt att få lite miljöombyte, börjar tröttna på Huddinge och Stockholm.
Fast på Måndag när jag ska hem ska jag bara spendera tid på en buss från 7:00 - 14:45!
Det är nästan 8 timmar!!
Men som tur är kommer jag ha datorn till hands och så även min mobil så det är bara ringa, tveka inte, jag kommer ha tråkigt! Hoppas bara vi har åksjuke tabletter hemma! Annars får jag bara försöka sova större delen av resan.

Jaa...det var väll det. Ska tillbaka till Signe snart, hon skulle tydligen iväg på middag.
Har nu hunnit äta en glass, en till ligger och väntar i Signes frys. Mums!

Internationella Glass dagen!!

åh nejj!! Kom nu på att det är glassdagen idag! Och jag har inte ätit en enda glass!
När jag ska leka med signe måste vi åka och köpa glass! Perfekt för den här varma dagen! Nu vet ni andra det också!
Så ut i butikerna och köp, köp, köp! Det här händer bara en gång om året!

Som de flesta speciella dagar...

Mysfaktorn har höga utslag!

Sitter på min yttertrappa med laptopen i knät med lite musik. Ahh, härliga tider, strålande tider!
Fick också nyligen reda på att sommarkursen med Stina blir av ändå! Det blir inte via Studieförbundet
Vuxenskolan, utan privat. Åhh, längtar! Men i alla fall, sitter på trappan och "chillar galet"!
Framför allt är det så skönt att det är skugga! Det är såå jääävlaa varmt så man dör!

Jag har kommit på att jag svär ganska mycket i min blogg
och jag ber om ursäkt, jag får bättra mig!
Det blir ingen promenad idag men imorgon tror jag att det blir av,
jag får plåstra skavsåren jätte mycket!

Nu, sju timmar senare...

...sitter jag hemma hos tvillingarna i deras säng. Men vilket helvete det ska vara att ta sig någonstans nu när det är buss strejk i hela stockholm! Ta tåget från stuvsta in till stockholm central och byta där ifrån till tunnelbana till skärhlmen, sen fick vi skjuts av Rubys kompis mamma. Anyway....ett helvete!

En annan dålig sak är att det blir ingen sommarkurs!! Jag blir galen! Jag hade sett fram emot det här sååå
mycket och nu blir det inte av! Anledningen var den att det var inte tillräckligt många som anmält sig. Och jag som
så gärna hade velat gåååå. EN HEL VECKA DANS, men min favvo lärare är nu inte på tapeten.
Då måste jag verkligen hitta på något att göra nästa vecka, vill inte bara ligga och dega hela tiden.

Fick brev från gymnasieintagning.se idag, och fy i helvete vad sent dom kommer? I alla fall så står det på tvillingarnas att dom måste skicka tillbaka en liten blankett där dom tackar ja. Medans min SYV, Annelie, sa att det inte behövdes. Förvirrad. Jaja, det ordnar sig!


Powerwalk!

WOHO, för två timmar sen kom jag hem från min promenad! AHA! Jag klarade det!
Jag gick upp klockan nio, och kvart över var jag iväg på min promenad!
Gick till källbrink på en kvart, ett varv i spåret och sen en kvart hem igen.
Jag var borta en hel timma!
Känner mig lite stolt, nu gäller det bara att hålla igång, men vet inte om det blir någon promenad imorgon eftersom att jag fick skavsår idag.(glömde att gympaskorna jag har ger mig skavsår om jag inte plåstrar fötterna. (Annars hade jag nog tvingat mig själv att gå ett varv till!) Så om mina skavsår blir bättre till imorgon så går jag igen!
Och den gången blir det två varv!

Någon som vet hur långt ett varv på källbrinks spåret är?

Träna

Igår hyrde jag film med Alison och filmen hamnade på mitt namn.
Vilket betyder att jag måste lämna tillbaka dom också.
"Nemas problemas" tänkte Nadja. "Det orkar jag!"
Så hon lånade sin mammas "tant cykel", satte sina hörlurar i öronen, satte på sin cykel musik (om det nu finns något sådant) och började trampa iväg till video butiken.
En liten raksträcka, en liten nedförsbacke, raksträcka, och en liten uppförsbacke och nu en liite längre uppförsbacke.
Nu börjar Nadja bli andfådd! Det är inte lite andfådd heller, det är riktig hes andfådd!
Vet inte om jag fått ärva mammas astma nu men notera ändå att hon kör på tröga växlar, men det har hon orkat förut! Vad är det här? Latbak!

Nej, så nu måste min powerwalk börja på riktigt! Imorgon bitti! *slå näven i bordet*
Då ska jag cykla till källbrink, och gå i spåret! Nu måste jag börja få ordning på kroppen! Undra hur långt spåret i källbrink är? Någon som vet? Nu jäävlaarrr!

Var är alla?

Jo, BORTRESTA! Eller, de flesta är det. Annars är det också dom som jobbar.T.ex Signe.
 Idag åker folk iväg till Arvika, vissa andra är på någon släktträff-grej på Åland!
Vilka mer...jo, juste. Idag flyr Emma Stockholm och drar till dom goa gubbarna i
Göteborg på handbolls cup. Saga tror jag är i trollhättan.
Och kvar blir jag. Nadjuff med nästan ingen att leka med. Jag kan ju leka med Signe efter hennes jobb om hon inte är allt för trött för jag vet hur tröttsamt det där arbetet kan vara. Men jag har ju som tur också tvillingarna! Dom får jag umgås med!

Snart är det sommarkurs ockås! Åhhh...då får jag dansa igen. I en hel vecka med min favorit lärare! Underbart!

Bild


Här är en bild jag skulle lagt in innan midsommar som aldrig blev av.
Jag har då tagit och redigerat den här bilden! ; )

RSS 2.0