Robinson 2009


Igår var det final i Robinson 2009. Och fel person förlorade helt klart.
Jarmo Heinonen är den äkta överlevaren till skillnad från Ellenor Pierre som vann.
Finalen gick till så att tidigare deltagare som åkt ut fick rösta fram vinnaren.
-
Anledningen till att jag tycker att han skulle vunnit är att han är den av alla deltagare som alltid varit positiv och glad. Han hittade mat till alla deltagare i början på tävlingen och han åt själv allt han hittade. Han har slagit sig igenom vått och torrt. När han var nära att bli utröstad i ett öråd lyckades han vinna en tävling och blev imun i örådet. När det började närma sig finalen så slog Jarmo sitt huvud blodigt och gjorde sig illa i pannan, läppen, näsan, hanleden och två fingrar. Det värsta som hände Ellenor var att hon spydde en gång för att hon inte druckit tillräckligt med vatten. Och i slutet mot tävlingen började hon ge upp. Hon har åkt med på ett bananskal hela tiden för att hon var tyst, neutral och inte visat sig vara något hot i gruppen. "Rösta på den bästa överlevande" Sa programledaren Linda Isacsson och fyra och dom sju som röstade valde Ellenor för att dom kom henne närmst. Nej, det gillar jag inte. Hon har ju inte kämpat förens dom viktiga tävlingarna kom. Besviken är jag tillsammans med många andra av svenska folket. Hade vi fått rösta hade det vart Jarmo som stått som segrare idag.








Alla bilder är från tv4.se. Klicka här för att kolla på fler klipp från Robinson.

INTE min dag idag.

Att jag har sommarlov från dansen verkar inte vara bra, jag blir bara sjuk. Här är veckans lilla sjuksaga.
I Måndags gjorde jag något med halsen så att den gjorde lite ont. I Tisdags fick jag ont,ont,ont i halsen, på onsdag var jag förskyld, på torsdagen var jag ännu mer sjuk och gjorde ett intagningsprov och tog i med dom få krafterna jag hade kvar i kroppen(dumt gjort) och på torsdag kväll/natt så började en värk i höger örat göra sig uppmärksam. Först trodde jag att det bara var tillfälligt men ju längre tid det gick ju ondare gjorde det. Tillslut var jag bara tvungen att inse fakta.



Ö r o n i n f l a m m a t i o n



Och lyckan var gjord! Nej, det var den inte på långa vägar. Jag har sovit extremt dåligt hela veckan och igår gick jag och la mig tolv, somnade halv fem,tre timmar senare var det dags att gå upp för att göra mig i ordning och åka till praktiken och hälsa på. Var hemma igen vid elva och ringde till vårdcentralen för att boka tid hos en läkare. Åkte till skolan med moppen(inte en tanke på att jag skulle gå)för att hämta mina kläder som jag ska ha på praktiken. Blev uppringd av Huddinge vårdcentral tjugo över tolv och fick en tid klockan två. Var där till punkt och prickat men fick ändå sitta i den vit/röda fula läkar korridoren i en halv timme bara för att få veta att min läkare har fått ett akutfall och måste lämna byggnaden. Vid det här laget hatar jag Huddinge vårdcentral till den grund och botten byggnaden står på. Suck.
Boka ny tid hos kvällsjouren(hon som hjälpte mig var jätte gullig, fler som hon borde finnas där), får tid halv sju. Åker in till stan för att träffa Signe,Jimmy,Krullet,Pingu och Percy(fina smeknamn). Dags att slösa på studiebidraget lite! Gick runt i några timmar tills klockan blev tjugo i sex. Tog tåget tillbaka till Huddinge, försökte dra ut på tiden så mycket som möjligt och gick sedan tillbaka till vårdcentralen. Vänta några minuter, sedan blir det min tur! YES! Jag har väntar hela dagen på det här! Läkaren gjorde sin undersökning och kunde ä n t l i g e n skriva ett recept till mig.


Det ska jag hämta imorgon eftersom att apoteket inte har kvällsöppet. Pest och pina större delen av dagen. Nu är vi hals svullen. "Adamsäpplet" på mig är lika stor som en tomat just nu. Vet inte vad jag ska ta mig till. Men kan glädja mig åt att den här jävla skiten,rent ut sagt, är över. Bara några futtiga dagar. Håll tummarna. För detta är ingen favorit i repris!             

Sjuuuuuuuk

Yepp, jag är sjuk. Snorig, äcklig, geggig.
Och jag ska på intagningsprov ikväll klockan sex.

Good luck!

Makes me smile

1949 He shot me down - C-gruppen

Dansuppvisning våren09

Och vad fantastiskt det blev! Uppvisningen för denna termin är avklarad. Det har vart en underbar helg, mycket roligt. Alla har vart så duktiga och jag är så stolt över oss och vår insats! VI ger mycket och publiken gillar våran glöd. Nu ska jag bara vänta ca två veckor på att dvd:n ska komma hem i brevlådan. Åh, jag kan knappt vänta! Ska bli så kul att få se! Jag vet inte riktigt vad mer att säga. Om ni vill se på bilder från helgen finns det i mitt fotoalbum på Facebook! Nu kommer alla låtarna gå i en enda lång loop hela kvällen i mitt huvud. Nej, fy fan vad grymma vi är!



B-gruppen! <3


C-gruppen! <3



Grattis på födelsedagen!



I söndags fyllde bruden till vänster 17 år! Grattis som fan! Älskar dig, du är bäst!




"Men bajset ligger ju där!" - Intern.


Lindas bilder i det här inlägget!

Nu är nationell i matte A äntligen avklarat. Nu är det bara ett matteprov kvar på Måndag, sen är proven oficielt över. Naaajs. Efter skolan idag skuttade jag, Emma och Linda ner till centrum för att ta en fika. Gick till Castello och beställde en varm choklad och en kanelbulle. Satt där och snackade om förhållanden, festivaler och allmäna saker om framtiden. Gick omkring i centrum och kollade lite på kläder, gnällde om att man inte har några pengar och gärna vill köpa nya kläder. (Men tänk på barnen i afrika!) Efter en stunds strosande i Huddinge Centrum gick vi och köpte glass, skrattade en hel del och sen så mötte vi Signe också! Köpte lite godis och satte oss i en backe och snackade vidare. Bestämde att vi fyra ska träffas hemma hos Signe på Torsdag och kolla på Ice Age 2. Kommer bli kul. Vi fyra skrattar verkligen mycket ihop har jag noterat idag. Härligt värre! Känns skönt att kunna tänka på en massa andra saker och kunna snacka skit och få sympati, tröst och galet många skratt!
Är det bara jag eller låter det inte som om jag left ett Sex and the city liv idag?



Hade Bäst!

Raindrops Keep Falling on my Head

Det är ganska härligt med regn då och då. Det är bra för min pollen allergi också. Dock tror jag att det har börjat växa bort nu! Men jag ska inte hoppas för mycket, för man vet aldrig. (Peppar, peppar..) För övrigt har det varit en bra skoldag. Inte gjort mycket. Går mest omkring i vår verkstad och chillar och bara väntar på att dagen ska ta slut.
Och så idag fick vi nya skor! Ett par vita Reeboks. Jag gillar dom! Dom är meningen att vi ska använda dom ute på praktiken som är om två veckor men just nu vill jag inte använda dom till det. Får se hur det blir med den saken!



Imorgon är det dags för nationella i matte A, del två. Känns dock inte som att det har och kommer gå bra för mig. Men jag kan alltid hålla mina tummar, korsa mina fingrar och tillbe högre makter att det kommer gå som en dans. Jag tvivlar men lite hopp kan aldrig skada. Sista provet på året är nästa vecka. Också matte. Men det är ett lättare prov, hoppas jag!
Nu ska jag sluta tvivla och deppa, försvinna in i cyberspace ett tag, och sen kolla på TV.
Hade bäst!

En ny dag, nya tag.

Ja, igår var det begravning. Nu är det gjort, farmor är död och begraven. Nu har hon fått sin frid och hoppas att hon får träffa farfar igen. Jag ville verkligen inte gå dit. Det var så ångestfyllt att jag inte kunde andas. När ceremonin sätter igång kommer också tårarna. "Jag pallar inte!"  var den enda tanken jag hade i mitt huvud.
Jag grät mest för att alla andra grät, att det var så många där som sörjde farmor och var deppiga. Visst hade jag inte fått gråta ut ordentligt över farmor men att se vuxna människor gråta klarar jag bara inte av. Det gör så otroligt ont! Som tur var så kändes det som att farmors ceremoni var kortare än farfars. Då kändes det inte lika tungt i bröstet längre.


Det fanns många fina blommor från familjen, resten av släkten och anda bekanta. En fin begravning i stora drag. Efteråt var det dags för att fika och minnas farmor i en lokal inte långt från kyrkan. Efter två timmar började folk dra sig hemåt och jag åkte iväg till dansen. Det var så konstiga kontraster den dagen. Först en massa ångest, sedan en flod tårar och sorg som sedan övergick till att bli hyper och glad på dansen. Det var inte så svårt som man kan tro. Det kändes faktiskt lätt. Jag var lättad. Allt som hade tyngt ner mig bara, försvan.


Lekte med Saga på kvällen. Vi köpte lite godis, hyrde film och kollade lite klipp på YouTube innan vi gick och la oss. Iväg till danssalen tio i elva. Fick äran att leka fotograf med Saga också. Några fina bilder blev det, men det är tack vare att Saga är så fotogenic! När hon slutat åkte jag hem och ducshade, lyssnat på hög musik och gick ut i trädgården också för att ta någon bra bild. Så här presenterar jag nu dagens resultat av bilderna jag tog på Saga;








Jag har en sån snygg vän!


15 Maj 2009

Härlig är jorden, härlig är Guds himmel,
skön är själarnas pilgrimsgång.
Genom de fagra riken på jorden
gå vi till paradis med sång.

Tidevarv komma, tidevarv försvinna,
släkten följa släktens gång.
Aldrig förstummas tonen från himlen
i själens glada pilgrimssång.


Änglar dem sjöngo först för markens herdar.
Skönt från själ till själ det ljöd:
"Människa, gläd dig,  Frälsarn är kommen,
frid över jorden Herren bjöd."



Marianne Alma Ingeborg Junnarp
Hustru, Mamma, Farmor
21/12 1931 - 17/4 2009
<3


Nadja gillar

Om 27 dagar slutar jag skolan. Och dom dagarna kommer bara flyga förbi. Det ska bli så underbart med sommarlov. Att ett år redan har passerat är läskigt och snart är det jag som kommer springa ut i en vit klänning med hatten på. Det kommer gå fort. Men innan dess är det många prov och lektioner man ska ta sig igenom.

Såhär ser det ut för mig;
v.21 går jag bara i skolan på Måndag och Tisdag.
(Resursdag på onsdag,lov på torsdag,fredag.)
v.22 går jag en helt vanlig vecka i skolan.
v.23
Praktiken sätter igång! Måndag - Onsdag. (vanlig skolan torsdag, fredag.)
v.24 Praktik Måndag, Tisdag. Onsdag skolavslutning.

Så jag klagar inte! Verkligen inte, jag är väldigt nöjd.



I går skrev jag nationella i matte A. Nästa del är på tisdag. Vet inte riktigt hur det där gick. Kändes rätt dåligt i slutet eftersom att matte inte är en av mina starkare sidor. Min mattelärare säger att jag åtminstone kan få G i matten oavsett om jag klarar det eller ej.
På tal om matte A så fick vi välja våra individuella kurserna vi ska läsa i tvåan och trean.
Det är obligatoriskt att läsa en entreprenörskurs på 100p, så vi skulle alltså välja för 200p.
Jag har valt Engelska B 100p, Matte B 50p och Idrott B 50p.
Frågan är bara om jag kommer klara av matte B. Jag måste klara av det. Det är bra att ha det i sitt CV, så att säga. Så länge jag slipper ha Ingegerd i matten så vet jag att jag kan klara av det, med rätt lärare kan man göra stor skillnad!


Prestationsångest!

Hej hopp i lingonskogen! Har precis tagit en dusch efter en och en halv timmes extra träning med c-gruppen.
Då kom också vår mammalediga lärare och tittade på samt förklarade hur nästa intagning till c-gruppen kommer vara. Varje år måste man nämligen söka om. Och i år är det 93:ornas chans att försöka ta sin plats i gruppen. När jag sökte var det några stycken som inte fick fortsätta, och nu blir jag orolig om jag kommer bli en av dom. Tänk om dom inte tycker att jag är tillräckligt bra för att få fortsätta vara kvar! Jag älskar ju c-gruppen!

Jag kommer må så dåligt om jag inte kommer in. Innan och efter provet kommer prestationsångesten stå som spön i backen på min front. Sen ska man gå omkring i två veckor och oroa sig över hur det ska gå, om man kom in eller inte.
Ta in nytt friskt blod och slänga bort det gamla.


Nej,nej,nej!! Jag vill vara kvaaaaar!

Dagens

Humör: Trött och känslomässigt förvirrad.
Gjort: Skolan. Lekt med Signe.
Planer: Kolla på TV, kanske träna lite.
Ser på: Just nu ser jag inte på någonting.
Lyssnar på: Musik klipp från Hans Zimmer
Läser: inget speciellt men håller på med boken "Alla var där"
Dricker: Apelsinjuice
Äter: inget just nu, men jag är bra på att svulla.
Bästa: Mina kompisar
Sämsta: Att vissa inte vågar chansa. Besvikelse. Och allt dåligt.

Have you ever seen the rain?

Åh, jag bara älskar den här låten! Den får mig att må bra, att bli en glad Nadja! Sitter på den nu och filosoferar och ignorerar dom blandade känslorna jag fick idag vid lunch. Fick veta en sak idag som gjort en stor inverkan i mitt liv som nu är historia. Tyvärr vill jag inte berätta det på en blogg för det är ganska lame, så egentligen är det helt onödigt att jag skriver det här som en inledning.

Om en vecka och en dag är det dags för begravning. Jag vill inte. Vill inte, vill inte, vill inte. Jag- vill-inte! Men jag MÅSTE ju. Det är ju min farmor och min sista chans att säga hej då till henne. På en fredag. Usch, jag vill inte sitta hemma och deppa efter det. Jag ska till dansen och tänka på annat, sen får folk mer än gärna säga att dom vill ha med mig på roliga event samma kväll. Det skulle jag verkligen uppskatta! Okej? Lova!
Om 7 veckor är det dags för festival! Åkte in till centralen igår med Saga och köpte biljetter. Billigt blev det inte men hur ska vi annars ta oss dit? Det kommer det vara värt om sju veckor. Om ca fem veckor slutar jag skolan! Ettan är redan slut. Fort ska det gå, och det har det verkligen gjort. Om tre veckor är det dags för prao också! Jösses. Den här sommaren ska jag bara vara glad, glad, glad!

I helgen ska jag i större del dansa. Dansa imorgon kväll som vanligt, extra rep imorgon halv elva, och på söndag är det uppvisning klockan tre. Bara en liten uppvisning. Det är c-gruppen som kör två koreografier. Och sen är helgen över igen.

Had'e Bäst!

Jag vill bara skrika rakt ut!

Jag är på så dåligt humör. Utan anledning.Förklaring? Premenstruellt syndrom. P-M-S.
Enda sen i fredags kväll har jag vart på ur uselt humör. Drabbades av en plötslig depressionsångest Det var skit läskigt!
Jag visste inte vad jag skulle göra, det slog liksom bara till. Tjong i huvudet sa det och sen så satt jag bara ner en stund och grävlade mig i mina egna bekymmer. Som tur är gick det över efter en kvart eller så men att det kan vara så kraftigt visste jag inte.
När det var dags att dansa igår kväll med C-gruppen var jag så totalt otaggad. Tänkte bara hela tiden att jag ville hem. Kunde knappt vänta på att det var över. Och så brukar jag inte känna för dansen. Pms 'fuckar up' mitt system! Så efteråt tröst åt jag glass med chokladsås för att må bättre, men den schizofrenetiska bieffekten tog över och jag fick ångest över att jag bara kände mig tjock.



Uppskattas inte. Nae. Så kom gärna med uppmuntrande saker. Har för övrigt stannat hemma idag från skolan. Pollenallergi. PPMS- Pollenallergi Premenstruellt syndrom. Punkt!

RSS 2.0